Loppans Blogg från 2015 och framåt

30. dec, 2018

Min födelsedag även mina syskons. Jag fyllde fem år, men matte tycker fortfarande att jag uppför mig som en valp. Jag älskar liksom livet och är mer vild en tam. Matte vill ha mig så här. Glad och sprallig.

Det har varit mycket som hänt här hemma så matte har inte kunnat hjälpa mig eller Luna att skriva. Huset har varit fullt av folk och är det ännu.

Nu har även katten Doris flyttat in för en vecka eller mer. Hon är jätte nöjd över att Mio och katt Ronja flyttat till himlen. Hon går här hemma med hög svansföring. Kommer hon för närmare ska hon allt få sig en omgång.

 

 

22. nov, 2018

Sorgen har varit stor här i huset. I Torsdags förra veckan fick veterinären komma hem hit. Ronja behövde springa över regnbågsbron. Det blev så tomt. Vi alla var alldeles tysta efteråt. Det kändes i hjärtat. Ronja har ju alltid funnits här. Matte fick åka ner med hennes kropp till Falun. Själen hennes finns kvar här i huset. Nu har hon kommit hem igen i en fin liten låda som matte ställer på en hylla. Konstig är hon min matte. Hon har en hylla med massor av lådor på nära taket.

Jag fick följa med på hundträffen i söndags. VOV VOV Luna fick stanna hemma.

Jag var inte så skötsam. Hoppa om kring i kopplet. Fast när jag träna rally lydnad var jag ordentlig. Heffe var där utan sin syster som är i hundhimlen sen en månad. Han saknar henne så mycket så att han har tappat massor av kilon. Han vill inte äta. Han har också fått massor av våtexsem antagligen för att hon gått ner så mycket i vikt så att imunförsvaret har gått ner. Han fick åka till veterinären tillsammans med mig i måndags. Jag har fått excem i öronen. Stackars Heffe han fick sövas och veterinären fick raka honom och tvätta honom på flera ställen. Nu får han bo hos oss tills allt har läkt. Han är lite jobbig för han vill hela tiden vara i min rumpa och lukta. Det vill Kasper också! Konstigt för jag har ju ingen livmoder kvar.

3. nov, 2018

Matte är besviken på mig.

Hon åkte ner för att byta ut husbilen. Hon var borta i en natt och två dagar. När hon kom hem skulle vi alla ner för trappen men det ville inte husse så han mota bort mig för jag är ju värst när det gäller att gå ner för trappen. Då blev jag sur och tog tag i hans arm  när han mota mig. det var nog inte så bra. För nu funderar matte på om jag måste flytta från flocken för att jag inte uppför mig. Men jag vet ju att hon älskar mig.

Under veckan som var har Ella varit här i tre dagar. Hon kom i lördags och åkte hem igen i onsdags. Jag och Ella har varit ute och gått på fjället. Jag är ju lite dragig men jag uför mig ju tillsist i alla fall.

Ronja och jag har sovit inne med Ella resten av gänget har sovit med husse och matte.

22. okt, 2018

Åter hemma!

Jag, Arven, Ronja och Affi har varit hos Eva och Reino.  Matte och husse åkte den 29 ner med oss sen åkte Eva upp med oss den 19.

Vi har haft det jätte bra men jag tror Eva blev lite trött på allt hår som vi släppte på golvet och att hon inte fick ha sängen för sig själv. Båder jag och Affi låg i hennes säng. Så det blev nog lite trångt.

I går hade matte hundträff igen och som vnligt var det Kasper, Luna och denna gång även Arven som fick följa med. Jag fick vackert stanna hemma.

Jag har fått någon typ av exsem i mitt vänstra öra. matte försökte göra rent det med öron rengöring men då börja jag flaga i hela örat. Nu måste jag nog till vetrinären. Inte kul att ha ett öra som är rött och flagar.

Matte letar hanar till sina parnings tikar.

I dag fick matte reda på att Cornelia hade en etta på höger fram men höfterna var jätte fina. Trist. På bilden Arven på träff!

16. sep, 2018

Morogonstund har guld i mun. se kortet bredvid.

Alla vi berner sover i matte och husses rum på natten. Vi turas om att sova i sängen! Luna syrran tycker det är helt underbart att sova med benen i vädret i sängen. Jag tror inte hon är van vid att sova i sängen. Men nu njuter hon  i fulla drag. På natten slåss vi inte :).

Matte är i städtagen och husse spelar som vanligt en massa golf.  Frosten har kommit på nätterna så nu snart hoppas vi på vintern igen.