Loppans Blogg från 2015 och framåt

23. apr, 2018

Hej hallo

Jag fick följa med på hundträffen igen!! VOV

Det var jag och Kasper och Fanny som fick åka med till ORSA. Det kom 9 till berner  varav tre valpar och två andra småttingar. Fem barn och nio vuxna. Jätte kul!

Vi öve rally lydnad, utsrällning och sen fick vi gå på stranden och bada tassarna. Tokiga Fanny smet ur sitt halsband och for i väg på isen. Som tur var kom hon tillbaks men hon fick ett kallt bad. Hon blev rejält smutsig av sanden.

Jag fäller massor matte tycker att jag ser ut som en skabbräv.  Jag ska väl börja löpa snart.

Regn oh tråkväder i dag. Ingen av oss vill gå ut någon längre stunder.

18. apr, 2018

Matte prata med ägaren till Rullgardina igår och nu är allt helt klart den 5 maj åker Rullgardina nu mer Luna över till Sverige igen.

Hon har massor av energi och hon behöver mycket träning sa hennes nuvarande husse. Hoppas hon passar in i flocken och att det inte blir något bråk. Hon är ju säkert lika bråkig som jag.

 

17. apr, 2018

Jag hinner int skriva för det händer så mycket.

LUNA ska hem igen!!!! Matte och Eva åker de 140 milen upp till Oksvik via Finland sen hem via Narvik.

Den 12 april kom Emelia med familj. Tänk vad Eira älskar oss hon ska ge oss mat och gosa med oss.

Effe fick försöka para på fredags kväll med det gick inget bra Cilla var inte alls med på det hon bara stod och såg ledsen ut. Det gick inte på lördagen heller hon var lika ledsen då. Matte åkte sen hem så skulle de pröva själva och åka till Effe som är hos sin dagmatte Siv på söndagen. Det gick inte då heller Cilla var lika ledsen då och ville inte kliva ur bilen. Konstigt!  Jag är ju tokig när jag löper och får träffa en hane. Det visade sig att Cilla var nog sjuk. Så det blev inga mer parningar i detta löp.

MYCKET tråkigt har också hänt!!! Athena som matte och Ella träffa i Särna den 2 april och var pigg och glad som en nötkärna. Sjukna på lördagen den 7 i högfeber de trodde det var livmoderinflammation men det var det inte. Hon hade feber i en hel vecka fick dropp tre gånger smärstillande och olika antibiotika var på sjukhuset i Elverum och hos vet. i Drevsjö inget hjälpte. Febern vill inte ge sig. På lördags kväll ringde Siri efter matte så matte reste med Emelie till Drevsjö vet. Athena var mycket dålig. Athena fick åka med Siri och matte hem till Siri. Athena blev inte bättre. Matte sov hos Siri över natten och reste hem vid lunch. Athena fick somna in vid tre och nu är hon än till hundängel.

Vet . hittar inte orsaken mer än att hon hade en infektion med feber och fick en lungkolaps. Ingen cancer inget med lever, njurar eller några andra organ. Inget mer en infektion som inte svara på antibiotika.

Vi alla kände på oss att något var galet när matte kom hem. Särskilt Affi som är Athenas syster.

3. apr, 2018

Oj vad det händer saker. Det har varit påsk och matte har varit ledig. Det var första gången på 10 år. Så underbart!!

Ella har kommit och Ronja är så lycklig, även vi andra som älskar att ha Ella som tar hand om oss massor.

Hela veckan som varit har det varit sol. Vår i luften.

Rullgardina alias Luna ska kanske flytta hem igen. Matte önskar det. Hon har tydligen lika mycket energi som jag har. KUL kul om jag får en lekkompis med lika mycket livsglädje. Vi får se vad de bestämer  i Norge. Blir det så får matte åka längst upp i Norge och hämta henne. Vägen går via riksgränsen.

Efraim ska få para igen. Han ska para en til från Lilltäckskennel. Han ska para  ungeför  den 14 april. Hoppas det lyckas och att det blir jätte fina valpar.

OBs ni som läser om sennen träffarna märk att datum ändrats från den 14 till den 21.

VOV VOV håll tummarna för att Luna kommer hem igen.

25. mar, 2018

Tyst i hust igen. Fanny kom i tisdagskväll och åkte i fredagsmorse. Kasper hadde det jobbigt men vi andra tyckte det var roligt att hon var här. Affi acceptera henne tillsist.  Hon gick precis in i höglöp när hon åkte.

Husse blev lite förvånad i går eftermidddag då det var massor av barn som lekte bredvid vårt stängsel. De lekte och var lite högljudda. Jag brukar ju rusa fram och skälla en hel del men det gjorde jag inte jag gick upp och förökte leka med dem. De kastade snöbollar till mig som jag försökte ta. Det var jätte roligt. Skönt att inga andra i flocken var ute. Jag fick vara helt själv med de roliga ungarna.

I dag var det riktig vårkänsla. Vi fick ben på altanen i solen och matte satt med en kaffekopp och en god bok. Husse var ute och traggla i spåret som vanligt.

I morgon är det vanlig måndag igen. Matte jobbar!

Fanny har ED 00 och HD AA härligt och så fick hon ju Ck  och kom två så nu behöver hon bara få in åldern för att få gå i avel.