Loppans Blogg från 2015 och framåt

25. jun, 2022

Oj vad mycket som hänt sen jag skrev sist. Matte  har inte lyssnat när jag vill att hon ska skriva åt mig.

FANNY fick valpar  2020 men efter mycket tagiska händelser så dog de all den sista fick somna in när han var 10 veckor han saknade en armbågs led den var upp äten av bakterier.

Sommaren 2021 somnande först Affi in i slutet av juni och bar en vecka senare min syster Luna. Affi hon blev ju 10 år och sju månader.Affi orkade inte mer åldern hade tagit ut sin rätt. Men Luna vet vi inte riktigt någon typ av cancer för levervärdena var höga och hon mådde inte bra.

2021 i juli kom det en till perro hem. Fy vilka aktiva skaker de är. 

I augusti fick Fanny en ny kull valpar tre stycken. JÄTTE fina säger matte. Alla har flyttat som tur är.

I mars fick även Pyret en kull med Perros. Tre stycken ! Mymlan alias Bella är ute på foder och de andra två bor fortfarande kvar  här hemma. De har blivt 13 veckor. Matte vill inte sälja Lilla my förens hon vet hur hennes tänder blir (bett)  Sniff kan hon nog inte skiljas i från. Jag tycker att de är jätte dryga.

Jag har fått cancer! Jag har nog haft det i två år. För matte har sökt många gånger de sista åren för att jag hostat och harklat mig. Men alla mina blodprover mm har varit som en unghunds. Nu sista gången matte var hos vet. i Norge tog de prover och alltt var jätte fint men så tog de en röntgen på lunger mm. AJ då där var orsaken till mitt hostande. 

Antagligen en mycket långsamtväxande cancer.  Nu får jag cortison och hjärtmedicin och nu märks inget längre. Jag var där för fem veckor sedan och på återbesök förtvå veckor sedan. Nu ska jag tillbaks om fyra veckor. 

2. aug, 2020

Matte har inget internet i torpet så hon har inte hjälpt oss skriva på länge.

Det  har hänt så mycket EFFE min underbara bror har somnat in han fick njurcancer. Det gör så ont jag saknar mina bröder mest Kasper för han bodde ju här jämnt. Effe bodde ju mest hos Emelie och sin dag matte Siv.

Mattes barnbarn Ellen och Eira saknar sin Effe jätte mycket och nu har de ju ingen hund att gosa med där hemma.

Emelie tycker att jag är för vild för att att jag ska få var där. Hon vill mest att Pyret som är liten ska var där.

Fanny har smått i magen. Hoppas allt går bra så jag kan få leka med småttingar snart. Snart jag menar om ca 7 veckor när de är så stora att de vill leka med mig.

Det är ju redan augusti. Hallonen är inte mogna än men blåbären börjar bli det  här uppe i skogen. Få se om matte får potatis i år de är i alla fall massor av potatis blast. Förra året fick hon ju bara en halv hink på 9 stycken pallkragar.

 

23. maj, 2020

Jag har fått träffa Julia igen och vi går långa promenader på golfbanan. I torsdags tog jag och Pyret ett dopp på hål nummer sexton. Det var meningen att vi skulle gå till sexans hål och dricka vatten och bada i bäcken men är borta var massor av renar så vi fick vända.

Jag har fått börja träna lite slalom mm. Jag är inte lika duktig som syrran Pyret men hon är ju så mycket yngre.

I dag är det tråkigt väder. Få se om jag får en promaned med Julia i dag.

Julia var här och var kennelflicka när Affi föddes och de är ju 9½ år sedan.

Hon är super!!!

 

 

6. maj, 2020

Jag har inte skrivit på länge.  Men matte  har haft det jobbigt med sin dator. Nu har hon tagit den gamla datorn igen.

Här är fortfarnade ganska kyligt och mycket snö fast inte i södersluttningarna.

Jag har haft lite ont i öronen men nu är det bättre. det kliar inte men det är rött och irriterat.

Jag vill inte så gärna var ute vill helst var inne i huset. Matte undrar varför och jag har svårt att berätta varför jag helst vill vara inne på mellan plan. Jag sover i mattes och husses säng uppe vid kuddarna så det blir lite trångt för husse.Härligt att vi är så många hundar igen men jag saknar Kasper och mormor Arven så mycket. Kanske är det för att Kasper inte är här som jag inte vill gå ut.

Det har blivit lite jobbigt för matte för hon kan inte åka till veterinärerna i Norge pågrund av corona viruset som nu finns på hela jorden. Hoppa matte och husse klarar sig.

 

 

28. jan, 2020

Matte tycker att jag är vackrast i värden. Synd bara att jag aldrig fick några valpar. 

Jag har allt tycker hon. Päls, färger, vinklar, ögon färg och uttryck. 

Här hemma har ju Fanny flyttat hem. Hon är inte lik oss hon är så lugn. Hon hade rävskabb när hon kom så nu har vi alla fått behandling. Sen hade hon diarre som smitta så alla vi fick lösa magar inte kul. Hon ska fortfarande ut mitt i natten och dassa. Sen sover hon jätte mycket. Helst ute i köket i fall att matte tappar något på golvet.