Loppans Blogg från 2015 och framåt

22. jul, 2018

Nu har det hänt!!

Jag la huvudet på Luna den 17 juli. Då morra Luna och då small det. Jag börja bita henne och hon mig jag vill ju inte att hon ska komma över mig i rang i flocken. Jag bet henne illa i kinden nära ögat så hon fick åka till veterinären på tisdagsmorgon. Hon fick sövas men som tur var var det inet fel på ögat nu får hon pencillin och får droppar i ögat.

Husse och matte försökte dra i sär oss men tyvärr var de för nära våra gap. Husse fick en rispa i fingret efter en av våra hörntänder och matte fick hela hande i gapet på någon av oss. Hennes hand blev som en boll. Båda fick åka till doktoren för att få pencillin, matte fick inga sår men de gjorde säkert ont.

Vi var jätte arga på varandra Luna och jag. Luna ska inte komma å ta plats i flocken. Matte är ledsen för att detta har hänt allt var ju på g att gå så bra. 

Ni får Luna och jag bo på var sitt plan i huset. 

Jag har slutat äta igen inte kul att äta när jag inte har Ella här.

6. jul, 2018

Matte har inte tid att skriva för mig och Luna.

Det har varit så varmt så varmt så vi vill helst ligga inne. Jag har blivit lite rundare nu när Ella är här för hon får pannkakor ibland och då får jag också pannkakor. Jag äter gärna fyra stycken jag skulle ville ha fler men de har jag inte fått än;). Konstigt med mig är att jag ratar hundfoder det luktar illa och smakar inte gått. Även om jag är jätte hungrig så fnyser jag åt dessa kulor. Fil, pannkakor, pastacarbonare, kyckling gryta och annan mat som matte äter gillar jag.

Jag sover ofta inne hus Ella och Ronja. Det är så stor och skön säng där. Jag och Luna bråkar inte lika mycket längre. Mycket skönt för matte att inte vara på hel spänn att vi ska bråka med varandra.

Syrran och jag på bilden

21. jun, 2018

Vilken glad dag!

Regn men jag har fått följa med matte och Ella till golfbanan. BARA JAG! Vilken lycka! Matte ska arbeta på kansli och Ella fick följa med för att hjälpa till med lite av varje.  Jag får vara med inne på kansli och alla som löser greenfee hälsar glatt på mig och tycker att jag är så fin. De ni!!!

Jag har börjat äta ganska bra! Det syns. Matte vill väga mig jg ser inte ut som ett benrangel längre. Jag har lite svårt för Luna hon och jag är liksom lite revaler om mattes gunst. ( Även om Ellas).

I dag kommer Emalie, Eira och Niclas men inte Effe han ska fira Midsommar någon hos Siv som är han sextra matte. 

 

18. jun, 2018

Som vanligt har jag fått varit hemma när matte varit på vift med Luna Puma. Först var hon på utställning i Leksand åkte den 8 juni för att ställa Luna den 9 på officel utställning i Leksand. Det var hon och Efraim som skulle ställas. Det gick bra för båda två. På vägen hem från utställningen bytte husse och matte bil och matte åkte vidare till Göteborg på konfirmation den 10 juni. Luna åkte med husse hem igen.

Matte kom hem den 11. Åkte igen på torsdagen och tog Luna med sig igen.  Tänk vad Luna får åka.  Nu skulle hon ner och besiktiga husbilen och gå på student mm mm. Hämta Ella som ska vara här i fyra veckor. Jag älskar Ella. Vet ni vad? Ella har blivit min lill Matte. LYCKA

Det händer alltid något när matte är ute och far. Nu försökte någon bryta sig in i husbilen när matte var på student uppvaktning. Tur satt Luna i bilen och försvara den.

På hemvägen så körde en knäpp förare på fel sida vägen så backspegeln for åt pipsvängen.

I dag har matte migrän inte så konstigt efter allt flängande.

På bilden Corenlia alias Nellie min brorsdotter. Tagit i går den 17 i Ockelbo. Matte var där också.

7. jun, 2018

Vädret vädret. Från att ha varit 30 grader så blev det minus grader och lätt snöfall. Konstigt konstigt men i bondepracktikan står det om järnnätterna i juni.