Loppans Blogg från 2015 och framåt

22. okt, 2018

Åter hemma!

Jag, Arven, Ronja och Affi har varit hos Eva och Reino.  Matte och husse åkte den 29 ner med oss sen åkte Eva upp med oss den 19.

Vi har haft det jätte bra men jag tror Eva blev lite trött på allt hår som vi släppte på golvet och att hon inte fick ha sängen för sig själv. Båder jag och Affi låg i hennes säng. Så det blev nog lite trångt.

I går hade matte hundträff igen och som vnligt var det Kasper, Luna och denna gång även Arven som fick följa med. Jag fick vackert stanna hemma.

Jag har fått någon typ av exsem i mitt vänstra öra. matte försökte göra rent det med öron rengöring men då börja jag flaga i hela örat. Nu måste jag nog till vetrinären. Inte kul att ha ett öra som är rött och flagar.

Matte letar hanar till sina parnings tikar.

I dag fick matte reda på att Cornelia hade en etta på höger fram men höfterna var jätte fina. Trist. På bilden Arven på träff!

16. sep, 2018

Morogonstund har guld i mun. se kortet bredvid.

Alla vi berner sover i matte och husses rum på natten. Vi turas om att sova i sängen! Luna syrran tycker det är helt underbart att sova med benen i vädret i sängen. Jag tror inte hon är van vid att sova i sängen. Men nu njuter hon  i fulla drag. På natten slåss vi inte :).

Matte är i städtagen och husse spelar som vanligt en massa golf.  Frosten har kommit på nätterna så nu snart hoppas vi på vintern igen.

9. sep, 2018

Vov!

Läng sen sist. Jag har varit på vift! Först var jag hos Eva tillsammans med Ronja, Arven och Affi. Matte och husse var på mini semester.

Och idag var jag verkligen på vift. Grinden var öppen så jag tog mig en egen tur på fjället. Matte behövde inte leta efter mig så länge för jag kom hem travande. Min mamma gjorde lika  en gång när hon var 14 månader. Hon kom också hem igen efter en rund på fjället.de andra tog inte lika stor tur utan höll sig runt där hemma.

Jag har lugnat ner mig en hel del och jag har fått vara med på golfbanan i kansli när matte jobbar. Oftast är det ju Luna och Kasper som får vara med matte men nu har även jag fått vara kanslist.

Nu  har hösten kommit och de tär inte lika mysigt ute längre. Nu hoppas jag att snön och vintern kommer fort.

 

 

28. aug, 2018

Vov

Matte och Luna har varit ute och farit. Luna skulle ju få para sig den lyckosten. Men det blev inget! Trist för matte som längtar efter små knytt i valplådan. Men det får  väl bli vårvalpar i stället.

Jag har fått ta Lunas plats på mattes kontor. Luna är ju fortfarnade lite i sitt löp. I går och i dag har jag vacktat kansli och hälsat på alla som ska spela golf. GANSKA KUL! Jag är stålt. Skäller inte, viftar på min fina svans och får så mycket beröm av alla att jag är så snäll och så vacker. DE NI!!

Trist bara att det inte blev några små valpar från mig när jag är så vacker.

Hösten är är och det är dags för matte att ta upp potatisen som inte blir några nästan. Vet inte varför inte hon heller. De ända potatisarna som ser ut att få mycket under jorden är de som matte sparat från tidigare år. De sätt potatisar hon  köpt verkar helt utan potatisar under jorden.

Matte ska ta med mig ut och se om det finns någon svamp. Det får väl Luna och de andra ochså göra. Hon kan ju inte bara låta mig sniffa efter svamp. vov vov

15. aug, 2018

Ja! Nu ska ni få läsa! Veterinären i Norge rädda nog mitt liv. Min livmoder var inte frisk!!! Den var jätte stor och såg ut som tunntarmen. FY då!

Så nu blev det som jag trodde det blir Luna som får stå för fortplantningen i vår kennel. LYCKOSTEN!!

Hon tyckte det var bäst att börja löpa när jag blev opererad!

Matte och husse åkte på en veckas semester för att spela golf måndagen som var. Eva och Reino med barnbarn kom upp för att ta hand om oss. Rolle kom också och hälsa på. Rolle och Reino skulle gå på fjällpromenader med Luna och Kasper som är de pigga i vår familj.

Vad händer under denna vecka mer. Jo matte blir sjuk och hamnar akut på Sahlgrenska sjukhuset blir inlagd där och kommer inte hem när det var tänkt på söndagen. Så vi alla hundar = 6 får åka till Hofors. Luna som löper får åka med Rolle för Kasper var mer än galen. ( Jag och Luna tål ju inte varandra så det var bäst så).

På Tisdags efter middag kom Husse och Mattte och hämta oss alla igen. Vilket liv vi höll på att skälla ut varandra för att  vara först för att hälsa på våra efterlängtade.

Nu ska snart Luna få åka och para vilken lyckost! Jag håller tassarna att det ska gå bra trots att det är jag som vill ha valpar.