Loppans Blogg från 2015 och framåt

20. feb, 2018

Som vanligt går tiden fort.

Nu har Daniel med familj kommit och Ronja är över lycklig. För nu får hon sova med Ella varje natt. DE ni.

Jag, Arven och Kasper fick åka till Eva, Reino, Ella och morbror Pitch i lördags. Jag uppförde kanske mig inte så jätte bra drog och slet i mitt koppel när vi var ute alla 5 hundar. Så Reino blev ganska arg på mig.

På söndagen när matte och husse kom för att hämta oss igen satt Reino och husse och diskutera över nattvasan, matte och Eva åkte och tittta på Perro valpar. Kasper ville ut så Reino släppte ut honom . Vad gjorde Kasper? Jo han hoppa över staketet och var ute på stora vägen och knalla. En granne till Eva ringde och berätta att de hittat honom och släppt in honom på gården igen. Alf och Reino hade inte äns märkt att han var borta. Så när matte och Eva kom hem igen tog de in Kasper.

Nu sitter matte och drömmer om sin Perro och hur den ska se ut om hon någon gång tänker köpa in en ny ras. Helst vill hon ju ha en valp från mig. Men det verkar ju rätt kört. fast man ska ju inte ge upp.  Hjärta.

 

4. feb, 2018

DET BLEV JAG!!!! Jag fick följa med till hundträffen i Orsa de ni!!!

Matte gick upp tidigt i går och plötsligt ropa hon ut mig från sovrummet där vi alla sover tillsammans med husse och matte. BARA jag fick komma ut och sen fick jag följa med till bilen och åka med till ORSA. Vilken lycka och jag uppförde mig exemplariskt. Så nu får jag nog följa fler gånger.

Fanny hade ju opererat en klo det hade jag glömt så hon kom ju inte.

Viola var där med Minna. Minna var lite busig och sprang om kull matte. Det är ju inte så svårt för matte väger ju inte mycket mer än oss. Det var kallt och några för om tårna och andra om händerna så det blev bara en promenad inga aktiviteter och det var väl lite tråkigt. Det var 8 hundar där 6 hanar och bara två tikar. Det var tre nya berner med och så var det två småttingar som inte var berner.  Små hundarna fick ha kappor på sig för att det var så kallt.

Nästa gång den 4 mars vet jag att det kommer fler och då hoppas matte att det inte är så kallt. Effes son Amadeus alias Atlas var där han var jätte fin tyckte matte.

När jag sitter och dikterar detta som matte måste skriva hör vi våra Ekorrar i taket över arbetsrummet. Vi har minst sex stycken som bor i huset. Katterna hör dem också och lyssnar mot väggarna. mattes barn säger att Ekorrar är råttor men det tycker inte matte som matar dem hela tiden. Vi gillar ocksåa att se på dem när de leker på altan räcket.

BILDER från träffen kommer men matte är tydligen inte så tecknisk för hon  får inte ut just de korten från telefon alla andra kort kommer ut.

 

30. jan, 2018

Det blev ingen parning. De var nog lite sent ute. Löpet var över.

Det var nog bra det eftersom det var lite kom lite dåligt i planeringen. Nu kan vi göra som allt var planerat.

Pitch har varit här och det ä alltid lika kul när morbror kommer och leker. Fast han börjar bli lite till åren.

Det snöar en massa i år så husse får skotta massor och vi kan bara kliva över staketet om vi så önskar. Jag hoppar gärna över lite här och där men jag har inte smitigt än.

Matte planerar alla utställnngar som vi ska vara med på och alla hundträffar.

Nu på lördag är det träff i ORSA! KUL KUL undrar om det blir min tur att få följa med denna gång. Ronja, Arven och Affi är ju lite skraltiga så det är ju bara Kasper och mig hon kan välja mellan. Fanny åker ju från Älvdalen.

 

20. jan, 2018

Söndag igen.

Samba åkte i torsdags. Det var ganska skönt för nu får vi vara över hela huset igen och gå ut när vi vill. Jag tror att Kasper saknar Samba för de två blev jätte kompisar.

Jag har inga valpar i magen. Det vet båda jag och matte. Matte är så ledsen över att det inte blir några små valpar här.

Hon tänkte para Idun fram i vår men så blir det inte för Idun löper redan nu så det blev helt nytt schema här hemma. Hon får paras nu i stället vilket kan ställa till en hel del om det blir valpar. Hela våren får ändras. Planerade saker måste kanske flyttas.

Vet ni vad? Det blir Effe som får para Idun. Matte hade tänkt Kasper först men det går inte att få det att fungera. För tiden finns inte till parning. Mattes bästis Eva kommer hjälpa till med parningen. De ni! Inte nog med att Eva och Reino alltid ställer upp med lite hundpassning de hjälper även till med parningar.  Matte klarar sig inte utan de två.

Vi har en meter snö. Så nu när vi är ute har vi gjort små gång vägar för att det är för jobbigt att trava i snön man kommer ju inte upp.

Matte sitter och försöker lösa alla fel hon gjort i bokföringen. Tänka att hon tror att hon gör rätt hela tiden och så blir det i alla fall fel i bland.

7. jan, 2018

Solen skiner massor av snö 80 cm. Matte är genomförkyld.

Matte tror att jag inte är med valpar inte denna gång heller . Vad är det för fel på mig eller är det så att jag och Diesel inte passar ihop.  Nu tänker hon nog göra en jätte undersökning på mig inför nästa parning.

Det tråkiga är ju att jag mår så dåligt i bilen så hanen måste komma till mig och inte tvärtom som är det vanliga.

Samba och Kasper är jätte kompisar. Jag och Affi tycker så där om att det är en ny tik här men gamla Arven och Ronja bryr sig inte. Ronja och Samba delar ju säng med matte. Jag får dela säng med husse och Arven.

På bilden här bredvid så är det "Nellie" Cornelia Effes dotter. Söt eller hur?