19. nov, 2016

Lördag den 19 November

Helg igen. Matte håller på att göra adventsfint. Det tar ju lite tid för henne. Hoppas det blir klart till nästa helg för då är det advent.

Det snör och snöar! Jag har slutat äta igen. Mat luktar inte gått så nu är det nog massa hormoner igen, som springer om kring i min kropp. Jag kanske ska löpa vem vet :). Ronja har hållit på att väcka matte varje natt mellan 3 och 5 hon skäller och skäller tills matte går upp och lägger sig i valprummet. Då först blir hon tyst och lägger sig tillrätta bredvid matte i sängen. Ronja är ju lite egen. Hon vill inte ligga med oss andra inne hos husse och matte utan ligger själv i soffan tills hon börja skälla för att matte ska vakna.

Katterna har också fått för sig saker. De har börjat göra sina behov på andra ställen än i kattlådan. Matte tror att de är för gamla för att gå upp för trapporna till kattlådan. Så nu har de fått en kattlåda till längst ner. Birk är lite busig han hoppar upp i fönstren och petar ner krukorna på golvet så de går sönder. Alla katterna ska ut varje morgon de står och jamar tills matte släpper ut dem men de vänder nästan direkt när de känner den kalla snön under tassarna. Tänk att de inte kan fatta snart att det är vinter och de är bäst att vara inne om man är katt.

Jag vet att matte väntar och längtar till Norge resan. Husse han tycker nog att jag ska stanna hemma. Valpar i början av året inte kul tycker han. Matte  och jag tycker i alla fall att det ska bli roligt. Jag vet ju inte hur det blir att få egna valpar jag har ju bara lekt med Athena och Heras valpar. De gillar jag ju! Tänk om det inte blir alls som jag har tänkt mig. 

Nu ska matte sitta och jobba igen och jag får ligga med de andra nere hos husse i soffan. Kasper han ligger ute på bron och tittar på fåglarna.