15. okt, 2017

oktober den 15

Brorsan Effe har blivit pappa den 11 oktober. Tre små tikar och två små hanar blev det.  Det har varit  tufft sen den 10 oktober. Matte har berättat för mig så nu ska ni få läsa.

Carmen hade svårt att få ut valparna, den första var lite för stor och stoppade upp. Så Carmens husse beslöt att åka till SLU för att få hjälp med förlossningen. På SLU beslöts att de skulle göra kejsarsnitt efter det att den första valpen kommit ut ( den var död). Det gjordes efter att man berättat att det kunde kosta upp till 27000 kr. Fem valpar kom ut fast man sagt att man bara såg tre på ultraljudet. När Carmens husse skulle åka hem med Carmen och hennes små fick han en räkning på 36000. Konstigt! Sen var snittet på magen så mycket längre än vad det brukar vara vid ett kejsarsnitt. Inte nog med det han fick så konstiga råd om vad Carmen skulle få äta. Bara flytande och inte för mycket vatten heller.

Carmen tog väl hand om de små när  de kom hem. På morgonen där på mådde Carmen pyton hon var slak och hängig tempen hade stigit till 40,5 hon kissa på golvet och kräktes något som lukta bajs och såg ut som bajs.  Det blev akut in till SLU igen. Där fick Carmens husse veta att även öppnat magsäcken för att se om allt var ok där. Därav den stora räkningen. VILKA knäpp huvuden öppna magsäcken utan att fråga om de fick. Sen vill de inte erkänna att de gjort fel. Matte fick inte prata med ansvarig veterinär de vägra. De var väl rädda.

Carmen fick ligga på IVA och valparna fick åka hem med tillägg. De skulle matas varannnan timme. VILKET häst jobb.

Nästa dag fick valparna återse sin mamma på eftermiddagen och efter många om och men fick alla sex åka hem tillsammans trots att Carmen inte mådde något vidare.

I dag säger matte att valparna diar men är lite svaga än. Men de har gått upp bra. 

NU är det ganska lugnt  i lådan säger matte som sitter nere i Spanien och är orolig.

Vi här hemma har det bra. Vi får inte sova med Jolin längre för hennes fästman vill inte ha oss i sängen. Jolin säger att jag har blivit så duktig med allt. De ni!!!!

VOV från mig i Idre.

Jag vet att matte längtar hem till oss. Hon har nog svårt att klara sig utan hår i maten. Hon vill nog hem. Fast alla vi här hemma vet att hon behöver semester. 

Förresten vill bara berätta att Effes matte är också på semester så han har en familj som ser efter honom. Tänk att vår mattar måste åka samtidigt kunde de inte tänkt sig för innan  de boka resa.

 För er som undrar mår de små väl och Carmen mår bättre men inte bra. Men risken finns ännu att de små inte orkar säger matte. Hon är nog lite för nervös när hon är på semester.  Hon ska ju alltid ha full koll.