3. jan, 2018

2018 januari den 3

Nu undrar ni varför jag inte skrivit. Det kan jag kort förklara med att tiden inte funnits!

Andra advent det var då det.

Tredje advent! Ja då var Reino här och Pitch de kom redan på fredagen innan de skulle upp för att Reino och husse skulle träna inför natt vasan.

Matte pysslar inför jul och stökar med bak etc. jag går och tror att jag är dräktig men matte tvivlar. Jag hur ju kräkts dagen före tredje advent. Sen fick jag flyttning som man visst ska ha.

Matte tog Pitch, Ronja och Arven till veterinären i Norge. Arven och Ronja skulle få rena tänder till jul och Pitch skulle få en röntgen på sina höfter. De var som matte trodde han hade fått pålagringar på sin c höft. Det är därför han inte vill springa som tidigare utan vill helst bara lunka på. Nu ska han äta rimadyl tills vidare.

Arven var det piggaste av dessa tre. Älst på kenneln!

Julen kom och det var lungt och skönt!! Inga tecken på valpar! Matte jobba som vanligt alla juldagar. DET är sista julen som hon jobbar. Hon har jobbat 10 år i rad! Nu har hon fått nog, fast hon trivs med att behandla de som har ont i skuldror mm. Hon säger att hon vill njuta mer av oss och alla barnbarn och barn, åka skidor med husse och pyssla.

Den 27 kom Felix och Hanna, Emelie, Niclas och lilla Eira. När Eira ger mig mat äter jag med god aptit. Lilla Eira älskar oss hundar och försöker ligga på oss, kela med oss mm.

30 december var det jul utställning i Mora. Efraim, Arven och Fanny skulle ställas. Efraim blev Bir med fin kritik. Arven fick jätte fin kritik och ett stort grattis till att hon var så gammal 10 år  och fyra månader. PIGG!! Fanny var för  stor och maskulin tyckte domaren. Efraim åkte med upp till fjället. Så då blev det mycket jobb med att se till att tupparna inte träffades.

Sen kom nyårsafton FY DÅ! De var smäll förbud fram till 21 och efter 1 på natten. Tror ni att folk kunde hålla sig. NIX då. Jag brydde mig inte så mycket vill inte gå ut men det ville ingen annan av oss heller. Ronja var ute och kissa vid fem sen var det kört hon vägra gå ut. Hoppa upp i Emelies stora säng och råkade bli kissnödig och då hände det som inte ska hända hon kissa på sig. Inte lite heller. Det gick igenom bäddmadrasssen som är 10 cm, täcken lakan, Eiras natt kläder och ner i resormadrassen. Inte kul för matte. Tvätta en 210 x 150 cm madrass är inte lätt. Den väger ju bly när den blir blöt.

Den 2 januari åkte alla hem igen så nu är det ganska lugnt. Samba flytta in och ska vara här i 15 dagar. Jag tycker det är helt ok med en tik till det tycker alla andra också utom Affi som inte gillar henne. ( De gillar inte varandra kanske det ska stå). Så nu är det åter igen ett passande så de inte träffas ute eller inne. Matte får sova med tre av oss och husse tre av oss.  Tills Samba rest hem igen. Sen får vi alla dela rum igen. Fast Ronja tycker det är bäst att sova ensam med någon av våra gäster eller med husse eller matte. Hon ska helst ha hela sängen och ligga på täcket så ingen får något täcke. Gärna ta alla kuddar också.

Matte tror inte jag lyckats bli med valpar. Jag hoppas ju fortfarande. Det får väl visa sig inom den närmaste dagarna eller veckan.

Matte har ju kö på de som vill ha valp från mig. Men någon vill först ha i sommar så vi får väl se hur det går med valpar.