Lunas blogg

1. dec, 2018

Bara 24 dagar kvar till julafton. De ni.

Jag har fått ett nytt namn RETSTICKAN. Jag tar husses skor och springer ut med dom och retas. Ni kan inte ta mig. Ni kan inte ta mig.

Den 19 november flyttade Heffe in till oss igen. Han har fått våteksem överallt och måste behandlas fler gånger om dagen och få massa medicin. Sen får han gå omkring med en dumstrut på huvudet så han inte kan klia sig. Han är lite konstig för han är jätte kär i Loppan men det är ju inte hon som löper det är ju gamla Arven som gör det. Men det har han inte fattat. Förra måndagen kostaterades att han nog fått rävskabb och därav alla våteksem. FY då nu kanske vi alla får rävskabb. Det vill jag inte ha. Han ska flytta hem igen på måndagen den 3 för då har nog allt läkt. Om inte får han stanna en vecka till.

Det är inte bara Heffe som är kär i Loppan det är även Kullerbyttan Kasper. Kasper är lite klumpig av sig och far fram som om han var en valp. Det gör Loppan och jag också. Vi är snart fem år på pappret men i huvudet är vi nog bara ett.

Jag kommer nog börja löpa i slutet av januari. Tänk om det blir kaos om alla börjar löpa samtidigt. Idun, Fanny och jag. Och tänk om vi blir dräktiga alla tre. Matte ska i alla fall para oss. Hon har ju inte haft valpar sen 2015 i juni och då fick hon ja bara lilla Minna

22. nov, 2018

Matte har inte orkat hjälpa mig att skriva. Hon är så ledsen för Ronja har fått somna in. Ronja var den goaste av tikarna här hemma. Hon bråka aldrig med mig och jag inte med henne heller. Hon var så lugn och hade en så trygg utstrålning.  Husse gråter han också. Ronja hade en egen plats i husse och mattes säng och det var i mellan dom. Var det gäster här sov hon alltid hos dom. Hon och jag har samma lill matte. Nu har Ella bara mig kvar. Jag hoppas att få valpar så Ella kan få bli lill matte igen.

Matte hade sennen träff i söndags. Denna gång fick jag stanna hemma och Loppan fick följa med i stället. Jag är duktigare än vad Loppan är på träffarna så de så!!

Jag har varit lite olydig igen. Jag gav mig på en gammal tik när vi var på  promenad. Konstig Matte blev jätte arg och jag fick en jätte utskällning. Matte förstår nog inte hundspråk.

Från det ena till det andra. Matte har hittat minst två fina herrar till mig.

3. nov, 2018

Regn och rusk.

Inte lika roligt att gå ut och gå men det blir i alla fall några promenader per dag. 

Jag och Kasper går tillsammans och vi jagar renar om det kommer några.  Kommer det ren blir vi uppkopplade annars får vi gå mycket lösa för vi är duktigare än Loppan som är som ett yrväder.

Matte letar hanar till oss som ska paras i vår.  Jag har ju kanske kvar en hane från förra gången som jag skulle bli parad men jag var ju lite för sent ute.

Jag är väldigt duktig på att dra kärra. Nu väntar jag på snön så jag kan dra pulka.

22. okt, 2018

På fjället igen.

Matte och husse är hemma från Spanien den har haft det bra men jag tror matte längta hem till oss med fyraben. Jag har ju varit hos Rolle och Lisbeth tillsammas med Kasper. Vi har skött oss!

Först fick vi åka till Sveg och vara där i lite drygt en vecka sen bar det ner till Hofors. Rolle låter oss spring lös i skogen men ibland blir vi lite olydiga och jagar rådjur. Då blir vi upp kopplade igen. Jag skäl mat!! Så fort jag kan knycker jag en macka eller något annat som kan gå ner i min mage. INTE grönsaker. Inte en morot, inte något som kan vara en grönsak eller en frukt.

Igår var vi i Orsa igen på Sennen träff. Jätte kul!! Jag fick öve att dra vagn och springa rallylydnad. Jag är riktigt duktig.

Se bilden på mig och Fanny som också hör till kenneln men är på foder.

24. sep, 2018

I går i strålande höst väder var jag med Matte och Kasper på hundträff i Orsa. Vi skulle öva oss att dra kärra. JAG VAR BÄST!!! Fanny som hör till kenneln och bor här ibland var också duktig. Kasper var först lite ngslig för vagnen men sen gick det jätte bra han var super duktig han också.

Snart åker matte och husse på semester och jag ska få åka med Kasper till Rolle och Lisbeth, de andra fyra får åka till Eva, Ella och Reino.

Hösten är som rogivande säger matte. Hon vill hälst vara hemma med oss.

Jag undrar vad hon kommer hitta på nästa hundträff.