18. jun, 2018

18 juni

Varit på resande fot igen. I torsdags åkte jag och matte ner över igen, vi skulle till Våmhus för att hämta en lagad pall, vidare till Hedmora för att om besiktiga husbilen,  sen till Krema med katterna Mio och Ronja som har legat i frysen sen den 17 maj. Vi hamna tillsist hemma hos Eva där vi sov gott i husbilen.

På fredags fm åkte vi och hätma kattterna och åkte vidare in i Falun för att hitta en parkering för matte skulle på student uppvaktning. Matte snurra runt på massor av gator men hitta ingen lagom stor parkeringsficka, tillsist ställde hon sig på gäst parkeringen på sjukhuset. Det skulle hon inte ha gjort för då kom någon som ville in och stjäla i bilen men jag satt ju där så de stack men svansen mellan benen. TUR att jag är så stor och vacktig. Vi avsluta dagen hos Kajsa som tyckte jag var en jätte fin tik och hon sa att jag kommit hem till min älskade flock och familj. (Hon kan prata med djur så hon prata med mig)

På lördagen åkte vi och hämta Eva och sen körde vi till Ockelbo där jag fick träffa min brorsdotter Corenlia alias Nellie.  Jag fick träna lite på med matte. Åkte vidare och lämna Eva, för att hämta Ella. Ella, jag och matte skulle till Orsa där matte skulle ha utställningträning för Sennen klubben på söndags morgon klockan 11.

Vi vakna till ös regn på söndagen. 6 tappra berner, 4 barn och 8 vuxna träna i ös regnet.

Ella,matte och jag tyckte det var skönt att komma in i husbilen igen efter träningen. Vi åkte och handla lite sen for vi uppåt. vad häner på vägen jo. En knäpp gök vinglar över på vår sida efter Särna och krockar med vår backspegel så den for åt fanders.

Jag var lite tuff mot de andra i flocken när jag kom hem. Jag börjar bli lite kaxig. Känner mig som en gudina i flocken. Men de tycker inte matte så jag fick mig en utskällníng.  Jag får nog skärpa mig så matte inte blir arg på mig igen.