Beauty blogg

8. maj, 2021

Vov ett tag sen sist men nu händer det.

Våren är på väg

Vi åker mellen torpet och fjället.

Husse har gjort en hundgård till oss = en störe hage :) så jag inte ska bada hele tiden vid torpet.

Matte ha fått för sig att hon ska odla en massa. Typiskt henne.

Mini har fått ett riktigt namn och klara veterinärbesiktningen helt ok. Hon gjorde den redan när hon var 6½ vecka. Hon heter nu Zorrazo Nice Spice For Granbokajsas. 

Vad tror ni det betyder. Jo att lilla syrran kommer till oss i början av Juli. 

Kul att få en lika sinnan i flocket.

 

20. apr, 2021

De här är min lilla syster Mini hon är född i Kroatsien, vi har samma mamma. Jätte söt tycker matte. Hon ser ut som en mini Berner :) . Hon  blev en månad i dag. Få se vad hon hamnar i stora värden, men söt är hon. 

Jag trivs just nu massor av lediga backar att springa lös i. Nästan inga andra hundar här på fjället.

TÄNK vad livet kan vara underbart. 

Bollar

Slalom spring 

Hopp över hinder.

3. mar, 2021

Matte tycker att jag är jobbig!

Jag och Loppan ska hela tiden hålla på att flörta och jag höglöper. Jag har inte velat ha löpskydd. Så fort matte satt på mig ett så har jag bitit bort det. 

Jag har hört att syrran Nellie mår illa och har kräkts. Det tycker matte lovar gott. Vad hon nu menar med det. 

Vädret har varit sådär och det är jätte halt ute. 

Syrran Affi gammel tanten har svårt att gå när det är så här halt.  Hon är ja rät gammal för att vara Berner. 10 år och fyra månader lite drygt. Matte trodde att det skulle vara hon som sprang vidare först i den kullen för hon har E höfter alla andra var fria i höfterna. Men de andra fem  har redan sprungit över regnbågsbron. Konstigt hur allt kan bli.  Men nu är hon ganska stel därbak men hoppar upp och ner i sängar och sin älsklingstol Pernilla fottöljen.

27. feb, 2021

Oj det är länge sedan matte hjälpte mig att  skriva. Hon har inte orkat efter det som hände lilla Ville.

Inga träffar har det heller blivit pågrund av cornonan. Livet har liksom varit så stilla.

Men jag har gått på nos träning och fick bästa betyg jag var född som en begåvning. Kunde gå efter mattes spår. Utan att behöva godis jag var mest intresserad av var hon gått. Sen fick jag träna special sök och var super duktig.

Jag har också varit på en konstik utställning online. Jätte lätt! Jag fick springa hemma och husse filma och så fick jag ställa upp och matte fick visa mina tänder samt mina fina linjer. Tror det eller ej jag blev bäst in show. Super nöjd var matte.

Nu har hon klippt av mig min fina päls hon tyckte att jag hade för myckeet tovar. Husse tycker att jag är finare med lång päls. Det tycker även min extra matte Emelie. 

Matte har hittat en kille till mig. Så nu ska jag bara ställas och göra PBH och ögon lysas. Går det bra kommer jag att paras nästa löp. Just nu löper jag för fullt och vill inte ha tikskydd. Det biter jag sönder direkt. Matte satte på mig Eiras trosor dom tog jag av mig. 

Hoppas jag får springa i en riktig ring och visa upp hur snygg och trevlig jag är.

2. aug, 2020

Tiden går så fort.

Matte och jag var iväg och para Fanny före midsommar. Efter det åkte vi till torpet några dagar sen upp till fjället igen. 

Åter ner till torpet för att fira matte. Vi torpet har matte satt upp massor av hinder till mig som jag tränar på . Höjdhopp, hopp igenom ring, tunnlar. Matte tycker attt jag är jätte duktig. Roligast är att träna med Elias. Det är mattes barnbarn.  Det går mycket bättre då.

Matte har tagit Hd röntgen på mig hon blev ledsen när det visade sig att jag har C på båda höfterna. Men hon sa att hon kommer försöka avla på mig i alla fall. I Finland får man avla på D. 

Matte har smsat med Marika där jag är köpt hon tyckte också att jag skulle avlas på för att jag har så fint temperament.  Så det blir MH test eller BPH i vår när jag blivit 2 år. 

Matte har fått hjälp att klippa ner mig helt jag fick bara ca 5 mm kvar av min fina päls. Inte kul jag fryser ju nu. Fast jag torkar ju fortare efter alla mina bad i sjön vid torpet.