Fannys blogg

16. mar, 2020

I dag tog jag mig friheter!! Matte var inne och klippte bort pyrets alla tovor i pälsen och jag var på min favorit plats på altan. När Niclas kom hem från att varit ute  med Ellan ropa han att det var en hund på friggebotaket. Matte kom och tittade och där låg jag mitt på taket. Jag hade nog hoppat efter någon av ekorrarna som som matte matar. Kan dom hoppa kan väl jag tänkte jag. Så jag flög över staketet på 80 cm och över glipan mellan huset på ½ meter och där var jag på taket. Men hur skulle jag komma ner.

Matte gick runt friggan och hon hitta en gavel som bara var  lite över en halvmeter från snön nedan- för. Matte fösökte locka mig men jag hade det bra där uppe. Hon tog fram ett tuggben med snurrat lammkött . De lukta fantstiskt gott så jag hoppa ner där på gaveln. Lite djupt ner i snön kom jag och benet fick jag.  Sen skotta matte, Emelie och Niclas bort snö på altan så att jag inte skulle kunna ta sats och hoppa igen. Husse ligger ju till sängs med diskbråk. Nu fär tredje veckan.

20. feb, 2020

Jag var inte dräktig! Trist nog men jag var ju nästan över när matte kom och hämta mig hos tidigare  foder matte. Jag var på återbesök hos vet. i Norge i går. Skabben är helt borta men jag måste ta en dos till med medicin. Örat som har varit ett problem sen jag kom hem hit igen som även tidigarefoder husse gjort rent var fortfarande illaluktande så nu fick jag ny medicin som hjälper mot både svamp och bakterier som jag hade i vänsterörat. 

Jag har fått en egen lill husse Elias Svedmyr. Han är en underbar liten husse. 

Matte har pratat med Kajsa på Brånslättens kennel där jag är född. Hon ska hjälpa matte att välja en ny hane till mig eftersom jag och Efraim inte fått några valpar. Så kanske jag kan ta tillbaks Efraim vid något senare tillfälle. För han är både snygg, snäll och mycket trevlig

16. feb, 2020

Underbart med snö!! Jag älskar att ligga i snön och spana på alla turister som åker skidor.  Pyret är min bästa vän. Jag stuffar henne på halsen, hon njuter i stora drag. Vi två får alltid gå på promenad tillsammans. Matte kallar oss helan och halvan eller stor- och lill-klas. 

Jag och mina underbara flockkompisar leker uppe i snön och vi får leta hundgodis i djupsnön. 

Det är alltid fullt med mattes barn och barnbarn här uppe så det blir aldrig dötid. Jag har fått en lill husse. Han heter Elias. Kul för mig för alla de andra har små hussar och små mattar.

I går var vi i skidbacken och grilla. Matte tycker att jag är bra tiggig av mig. Jag gillar ju mat och särsklit korv som är ny grillad. 

Matte ska se om jag är dräktig denna vecka. 

28. jan, 2020

Vov.

Bättre nu i mitt kliande. Matte har fått raka mig både här och där så attjag inte skulle få våteksem där jag haft mest angrebb av dessa små äckliga kryp. 

Pyret vill leka med mig hela tiden men jag tycker att hon är lite jobbig i längden. Fast det är ju kul att gå ut och gå med henne. Jag lunkar och hon drar. Vilket gör att matte inte behöver hålla henne bara mig för matte har knuttit ihop våra koppel.

Matte hoppas på att det ska börja snöa igen. Det regna i går och var plusgrader. 

23. jan, 2020

Det kliar!!

Jag har rävskabb och det kliar så. Matte har fått medicin till oss alla här hemma i flocken. Hon har rakat mig på flera ställen för att det ska bli luftigt där alla angrepp är.  

Det är skönt att sova med alla andra i flocken på golvet och i sängen hos husse och matte. Jag tycker att den där lilla odogan som flyttat in här på fjället är lite jobbig hon vill leka hela tiden och drar när vi är ute och går. Matte har kopplat ihop henne och mig då blir det lättare för matte att gå ut med oss.

Jag hade en faslig diarre som smitta de andra i flocken också men nu är det över skönt!! 

Det är torsdag fast det känns som söndag. I det huset är det lördag och söndag jämnt. Husse och matte är ju pensionärer och tar dan som den kommer igen stress. Matte har fått för sig att vårstäda redan nu. Dammsuger väggar och torkar damm, tror hon att det kommer vara till våren kommer. Hon får nog göra en ny vända.