Fannys blogg

4. aug, 2020

Oj nu går det fort nu har jag ökat 3 cm till vid höfterna och även över magen.

Matte tyckte att hon kände att det rörde sig i min mage men det kan ju vara luft bubblor🙂🙂. Jag har fått gå in i valplådan men jag tyckta så där. Vad ska jag göra där tänkte jag. 

Pyret älskar jag. Jag snuttar i hennes päls fortfarande. Liksom små biter. Hon älskar det så hon kommer nog sakna mig när jag får valpar och ska bo i valprummet dit hon inte får komma på fyra veckor. 

Matte  har tänkt att en vän ska komma hit fyra dagar innan jag valpar så hon får vara med på valpningen. Jag känner henne redan så det blir tryckt med två  som hjäper mig om det skulle bli tufft. Det har ju gått 48 dagar nu och valparna i magen har börjat satt päls. Tänka sig att jag ska få bli mamma. Jag har blivit mycket lugnare vill inte springa om kring i den backiga trädgården och inte heller hoppa upp i mattes och husses säng. Ligga och fundera över tillvaron det gillar jag och mat förstås. Tänk om jag kunde få lit mer mat bara. Matte vill inte att jag ska bli för tjock så jag får inte så mycket som jag vill ha.

NU håller vi alla tassar att allt går vägen!

 

 

2. aug, 2020

Vov!

Jag gjorde ultraljud den 22 juli och då såg dom två valpar.

Matte tror att det är fler för jag har blivit riktigt stor om magen. ökat 15 cm vid naveln och 12 vid framför höfterna. Om det inte är fler  så är de  säkert jätte stora.

Den här veckan som kommer kan nog matte känna hur de rör sig där inne. 

De är ju många många som vämter på valp från mig men blir det bara två så blir det mångs som inte får någon denna gång. Tråkigt nog.

Matte vill så gärna att flera av er skulle få. Hoppas nu att det är fler än två.

 

20. jun, 2020

Hej

Lyckliga jag!! Jag är parad med Edollés Viktor en riktig snygging och så snäll han var. Jag har fått i gång Pyret i löp också så nu har matte det lite jobbigt. Pyret fick åka med till Byske så husse inte fick ta hand Pyret plus de andra två.

Min förra matte och husse har fått en ny liten valp. Hon är jätte söt. De vackraste bruna ögon.

Ni som väntar på valpar från mig skriv gärna en rad på ingalill@svedmyr.se om ni fortfarande vill ha valp från mig. vov vov nu väntar vi på att den här parningen ska ta sig.

På bilden Viktor

23. maj, 2020

Våren är här!

Fast i dag märks det inte. Regn och blåst och i natten som var hagelstorm.

Jag har börjat ta ton här hemma. Går det någon utan för huset skäller jag ut dom och mitt skall är grovt låter som en stor stark hane. De ni!!!

Jag talar även om för matte vilken väg vi ska gå på promenad. Ibland upp i Dalarnas längsta och ibland in mot anläggningen. Ibland är vi på golfbanan, men nu är det lite för mycket renar och andra hundar där och jag har fått för mig att alla andra hundar ska ha en utskällning. Renarna de är lite roliga figurer som man kan jaga. Jag är stark som en björn så matte som väger  ca 5 kg mindre än mig har svårt att hålla mig när jag sätter den sidan till.

Matte har bestämt tillsammans med den matten där jag är född att jag ska få para nu nästa löp och med vilken hane. Han ska vissta vara en snygging.  Hoppas bara inte coronan sätter en käpp i hjulet.

 

10. apr, 2020

Ett tag sen sist!

Jag har fått många uppgifter här hemma Jag tror att jag är Pyret Beautys mamma och sköter henne putsar henne i pälsen och sover brevid henne. Jag fick ju inga egna valpar så hon fyller en tomhet.

Jag har en till uppgift det är som lift. Fjället är ju stängt då går ju inga liftar. Eira vill ju åka skior i backen så då drar jag upp henne och hon får åka ner. Jag tycker det är jätte roligt så ibland blir jag lite väl ivrig och drar lite för fort. Mattes barnbarn har varit här i 4 veckor och kommer stanna över påsken. Det kommer nog bli jätte tyst här när de åker. De skulle stannat en vecka till men det blev inte så pågrund av detta virus som förändrat hela värden.

Det gäller att vi med fyra ben håller oss friska eftersom matte inte kan åka över till Norge till veterinären. Gränsen över är stängd.

Jag vill gärna ligga på altan och kika över nejden. Det är ju inte så kallt längre.