GranboKajsaskennel finns uppe på Idrefjäll

GranboKajsaskennel har fått sitt namn av vår första goa berner Kajsa Kavat som kom till oss hösten 2002 och byn där vi bodde.  Granbo ligger i Vikmanshyttan i södra dalarna. Där startade vi vår kennel på hösten 2004. Nu finns kenneln uppe på Idre fjäll sen 2010 och under sommaren i Falun.

Hundar har funnits i familjen över trettio år. Först en cavalier vid namn Hampus sen kom våra Berner sennen och nu även Perros. Först av våra berner var Kajsa Kavat som  vi bara fick behålla i två år. Hon dog i sviterna av borrelia. Hon fick oss att älska rasen. (en gång Berner alltid Berner).
 Hösten 2004 flyttade två kullsyskon från Värmland in hos oss Lesjöbygdens A Sangria (alias Saga) och Lesjöbygdens A Tequila ( alias Tindra). Båda springer sen  december 2013 på de gröna   ängarna i hund himlen.  Saga blev vår första avelstik. Vår första Perro kom från Kroatsien Zorrazo Beautyful by Nature.

Under de år som gått sen 1992 har det kommit många valpkullar och många av våra hundar har födds här och blivit pälsänglar efter många år.

De fem  som lämna oss senast är Arven i mars 2019, hon blev 11 1/2 år, Kasper tre veckor senare bara 5 och 3 månader, sen  Efraim som endast blev 6 1/2 år juni 2020 och  Afrodite har också  blivit en päls ängel 10 år och 7 månader gammal i slutet av juni 2021 , sen Luna 7½ bara en vecka senare och nu har även Loppan somna in den 13/7 2022 8 ½ år. Hur ont kan det göra!!!!

På vår kennel  finns idag tre tikar och två hanar, En Berner och fyra Perro de Aqua Espanol (två tikar och två hanar).  Vi har en perro tik ute på  helfoder, två på halvfoder och en berner tik på halvfoder.

Vi föder upp Berner Sennen  och Perro de Aqua Espanol i liten skala  (ca 0-2 kullar per år) som en underbar hobby och  i vår avel vill vi få fram rastypiska, friska och trevliga familjehundar. Alla våra djur lever som familjemedlemmar inne i huset med oss och de har  en stor gård att leka på  här uppe på Idrefjäll och vid vårt torp i Falun. I Falun har våra Perro en strand och sjö att leka på och i. Våra Berner sennen är inte lika intresserade av att bada. Våra Perro tycker om att träna och även springa i utställningsringen, Berner tiken har inte samma intresse.

-  Älskar snöbus och promenader på fjäll och i skog

- Perrona älskar att bada i våran lilla sjö vid torpet


Ingalill Svedmyr Johansson, Emelie Svedmyr och Alf Johansson
 

Kort presentation av oss:

Jag Ingalill är pensionär sen sommaren 2019. Tidigare arbetade jag som  massör och akupunktör enligt TCM. Masserar och ger behandlingar till husbehov fortfarande då och då.   Jag är  aktivitets ombud i sennenklubben .  (På våra träffar tränar vi rally lydnad, utställning, drag mm. )  Alf är en glad pensionär som älskar spela golf och åka längdskidor. Alf har tre barn och jag har tre barn = sex barn plus barnbarn (14 st). Emelie är min dotter och har flugit ur boet och har egen familj. Emelie var den som önskade sig en hund när hon var mycket liten. 1992 fick hon valpen Hampus, en Cavalier King Charles. När Hampus gick över regnbågensbro så ville jag inte ha fler hundar det var för jobbigt att sörja honom. Det gick några månader, läste om rasen Berner sennen. Sen var det kört. 2002 flytta Kajsa kavat in. Nu på ålders höst har vi tagit in en mindre ras i kenneln Perro de agua Espaniol. Emelie har nu en liten Perro också Hedwig  (från Pyrets andra kull) efter att ha haft två Berner.

Vår kennel är besiktigad och godkänd av SKK´s kennelkonsulenter.
 
Stort tack till Lena Löhtman som lät mig få köpa Kajsa Kavat.
Tack Yvonne på Lesjöbygdenskennel för att jag fick köpa Sangria  ( din skabbräv som växte upp till en skönhet) och Tequila.
Tack Jan Herngren för att jag fick använda Nimbus till min första kull och Trubadur till kull två och tre.

Tack Marika Fredriksson för att jag fick en ny ras i kenneln.

Utsikt från vårat fönster. Norska fjäll i horisonten.

Utsikt från vårat fönster. Norska fjäll i horisonten.

Dessa skönheter matas året om. Tillsammans med alla vår ekorrar.

Dessa skönheter matas året om. Tillsammans med alla vår ekorrar.