GranboKajsaskennel finns uppe på Idrefjäll

GranboKajsaskennel har fått sitt namn av vår första goa berner Kajsa Kavat som kom till oss hösten 2002 och byn där vi bodde.  Granbo ligger i Vikmanshyttan i södra dalarna. Där startade vi vår kennel på hösten 2004. Nu finns kenneln uppe på Idrefjäll sen 2010. 

Hundar har funnits i familjen över trettio år. Kajsa Kavat fick vi bara behålla i två år. Hon dog i sviterna av borrelia. Hon fick oss att älska rasen. ( en gång Berner alltid Berner)

Hösten 2004 flyttade två kullsyskon från värmland in hos oss Lesjöbygdens A Sangria (alias Saga) och Lesjöbygdens A Tequila ( alias Tindra). Båda springer sen  december 2013 på de grönaängarna i hund himlen.
 
På kenneln finns idag fem tikar fyra Berner och en Pero de Aqua Espanol. Vi har en tik ute på halvfoder. 

Vi föder upp Berner Sennen i liten skala  (ca 0-2 kullar per år) som en underbar hobby och  i vår avel vill vi få fram rastypiska, friska och trevliga familjehundar. Alla våra djur lever som familjemedlemmar inne i huset med oss och de har  en stor gård att leka på  här uppe på Idrefjäll.


-  Älskar snöbus och promenader på fjäll och i skog


Ingalill Svedmyr Johansson, Emelie Svedmyr och Alf Johansson
 

Kort presentation av oss:

Jag Ingalill är pensionär sen sommaren 2019. Tidigare arbetade jag som  massör och akupunktör enligt TCM. Masserar och ger behandlingar till husbehov fortarande då moch då. Jag har en nätbutik med kosttillskott , www.nilalf.se.  Jag är  aktivtetsombud i sennenklubben.  (PÅ våra träffar tränar vi rally lydnad, utställning, drag mm. )  Alf är en glad pensionär som älskar spela golf. Alf har tre barn och jag har tre barn = sex barn plus barnbarn (13 st). Emelie är min dotter och har flugit ur boet. Emelie var den som önskade sig en hund när hon var mycket liten. 1992 fick hon valpen Hampus, en Cavalier King Charles. När Hampus gick över regnbågensbro så ville jag inte ha fler hundar det var för jobbigt att sörja honom. Det gick några månader och läste om rasen Berner sennen. Sen var det kört. 2002 flytta Kajsa kavat in.

Vår kennel är besiktigad och godkänd av SKK´s kennelkonsulenter.
 
Stort tack till Lena Löhtman som lät mig få köpa Kajsa Kavat.
Tack Yvonne på Lesjöbygdenskennel för att jag fick köpa Sangria  ( din skabbräv som växte upp till en skönhet) och Tequila.
Tack Jan Herngren för att jag fick använda Nimbus till min första kull och Trubadur till kull två och tre.

Utsikt från vårat fönster. Norska fjäll i horisonten.

Vinter på fjället

Dessa skönheter matas året om. Tillsammans med alla vår ekorrar.